Блог статии од лого и дизајн

22 клучни лого-прашања кои треба да му ги поставите на Вашиот дизајнер или клиент

Комуникацијата знае да биде и тешка работа. Дури и кога разговараме на ист јазик не секогаш се разбираме. Кога се работи за дизајн на лого, и дизајнерите и клиентите имаат многу за објаснување, ама нема да ги добиете сите одговори ако не ги поставите вистинските прашања.

Прочитај повеќе

​7 места каде би можеле да го поставите Вашето лого

Веројатно добро сте се намачиле за да го креирате Вашето лого. Сте ги избрале боите што најдобро Ве прикажуваат, сте пробале различни комбинации и сте потрошиле часови и часови да го изберете вистинскиот фонт. Кога веќе сте задоволни од резултатот, кој е следниот чекор? Време е Вашето лого да биде забележано.

Прочитај повеќе

6 грешки кои дизајнерите треба да ги избегнат при печатење

Откако маркетинг светот се пресели онлајн, многумина се убедени дека печатениот маркетинг не е повеќе видлив начин за привлекување клиенти. Ова може да изгледа дека вистинито на површина, но ако навлеземе подлабоко ќе видиме дека печатениот маркетинг повторно се враќа во игра.

Прочитај повеќе